Velg en side

Google Wave logo

Effektiv kommunikasjon er essensielt når utvikler-teamet mitt sitter i Sri Lanka. Og vi bruker mange kanaler:

Spider Eurocenter’s eget prosjektstyringsverktøy for systemutvikling. Alle saker skal registreres her, men det er ikke en effektiv kanal for å gjøre avklaringer og ha lengre ‘samtaler’. Men det er et viktig kvalitetssikringsverktøy, siden man her kan måle tid for åpne saker, antall bugs per prosjekt, etc. etc. Og dokumentasjon samt konklusjoner på løsninger må ligge her.

Skype – selvom dette kan være noe hakkete når det er ‘peak times’ der nede. Båndbredden er ikke like massiv som vi bortskjemt opplever her i Norge.

MSN – veldig effektivt for mindre avklaringer, men en utfordring i forhold til å spole tilbake hva som egentlig ble sagt og avtalt. MSN har riktignok en mulighet for å logge alle samtaler man har, men det blir fort uoversiktlig.

E-post – det tradisjonelle mediet for lengre avklaringer, men ofte blir sånne svar-på-svar-på-svar e-poster ofte uoversiktlig. Fordelen er at en e-post kan man enkelt lagre og bruke Outlooks mer avanserte funksjoner for å systematisere og finne igjen informasjon.

Google Wave – det nye store, som er en mellomting mellom chat og e-post. Vi har brukt det et halvt års tid, og det er glimrende når man skal jobbe sammen som team, dele informasjon, og ‘samtale’ med tekst.

Wave er en slags hybrid mellom MSN og e-post. Den du Wave’er med trenger ikke være online. Han ser ditt innlegg straks han logger seg på. Dersom han er online, ser du hva han skriver – bokstav for bokstav. Man kan rett og slett ‘skrive i munnen på hverandre’ – noe som faktisk er ganske effektivt i motsetning til MSN/chat der man får et symbol som viser at den andre holder på å skrive noe. Og i mellomtiden sitter du og venter…

Drag-and-drop dokumenter og bilder gjør deling av slik informasjon utrolig effektiv.

Du kan invitere flere inn i samtalen – enten innledningsvis eller midtveis i Wave’en. Og en utrolig kjekk funksjon er at man kan spole hele samtalen fra starten, så dersom jeg er blitt invitert midtveis i en samtale, kan jeg se hvordan samtalen har forløpet seg.

Dette er særlig viktig dersom samtalen er nestet. Og dette er kanskje en av de beste funksjonene ved Wave. Jeg kan gå opp i et tidligere innlegg i Wave’en og svare på denne. Dermed kan man diskutere flere ting i samme Wave. Det kan fort bli en ganske kompleks samtale, særlig når mange er involvert og en svarer på et innlegg lenger nede mens en annen kommenterer et innlegg lenger opp. Men effektivt er det. Og med ‘spole’-funksjonen kan man alltids ta hele Wave’en skritt for skritt.

For å organisere en Wave, kan man lage tag’er som senere kan søkes opp.

Foreløpig er Google Wave i beta, og du må bli invitert for å være med. Men prøv det ut!