Velg en side

Christian WillochOm Christian Willoch

Jeg har møtt IT-sjefer med ulik bakgrunn før de havnet i en lederstilling med ansvar for IT. Jeg er nok blant dem som nok kan betegnes som en med lite typisk bakgrunn for å jobbe med IT-ledelse og IT prosjektledelse.

I denne bloggen reflekterer jeg over tre områder som jeg er lidenskapelig opptatt av: Ledelse, IT, og produktivetet. Og sånn. Siden det hender jeg reflekterer over andre problemstillinger også.

Jeg skriver iblant på engelsk. Har egentlig ikke helt bestemt meg hvilket språk jeg bør blogge på, og noen blogginnlegg er basert på artikler jeg har skrevet på engelsk. Men jeg antar at det ikke er noe problem for mine lesere.

Jeg liker å betegne med selv som en «three-cultural kid», siden det er nok dette som har satt sitt største preg på hvem jeg er. Min barndom tilbragte jeg i Ecuador, der mine foreldre virket som misjonærer. Jeg hadde spansktalende venner på fritiden, og gikk på amerikansk skole. Og norske foreldre. Språket mitt var relativt kaudervelsk da jeg kom til Norge i 1977. Til dette lille, noe trangsynte landet med bare 1 TV kanal. Og der den store snakkisen etter sommerferien var de som var så heldige å få være i Sverige eller Danmark i ferien. Sydenferie var ikke for massene den gang. Så der sto jeg, da, med opplevelser fra den store verden og møtte den norske jantelov. Den traff hardt.

15 år senere har jeg en cand. philol. – grad med hovedfag i teologi, så da var det selvsagt naturlig å begynne med IT…

Fra 1997 til 2015 var jeg  ansatt i Centric (tidligere Xtra personell), et vikarbyrå med avdelinger rundt i Norge og Sverige. Jeg jobbet de første par årene som personalkonsulent og rekrutterer, med noe ansvar for IT-systemene. I 1999 fikk jeg stillingen som IT-ansvarlig. Det har vært en spennende reise, med tanke på den teknologiske utviklingen de siste 20 årene.

I 2013 ble jeg spurt om å ta stillingen som leder for intern IT i Centric-konsernet i Nederland. Da fikk jeg ansvar for en avdeling med 60 ansatte som sørget for å holde hjulene igang for rundt 3500 brukere i Nederland. I tillegg jobbet vi nært med IT-avdelingene i våre selskaper i Skandinavia, Belgia, Tyskland og Romania.

I 2015 kom jeg hjem til Norge, etter et par år med ukependling. Og etter 18 år i samme selskap tok jeg skrittet over i transportbransjen. Jeg er nå leder for IT prosjekt- og endringsleveranser i Ruter i Oslo. Moderne kollektivtransport og teknologi er uløselig knyttet sammen. Og det er enormt mye spennende som skjer på dette området.

I mellomtiden har jeg plukket med meg et par Master of Management-kurs i IT- og prosjektledelse. Så jeg har ihvertfall noe relevant utdannelse i løpet av årene, i tillegg til min bakgrunn fra den mer religiøse verden.

Velkommen til min blogg!

Hilsen,

Christian Willoch

admin
analytics